Rygoje vyko „Baltic Bootcamp23“ – urologijos rezidentų praktiniai mokymai

Gegužės 25 dieną Rygoje vyko „Baltic Bootcamp23“ – urologijos rezidentų praktiniai mokymai. Šis visos dienos renginys jau tampa tradicija ir yra rengiamas antrąjį kartą prieš pat EAU Baltic23 konferenciją. Mokymai skirti pirmųjų metų urologijos rezidentams įgyti praktinių įgūdžių laparoskopijos, endoskopijos ir kitose srityse, naudojant realistiškus muliažus. Jų išskirtinumas yra tai, kad dirbama principu 1:1:1 – vienam rezidentui tenka vienas mentorius ir vienas muliažas vienoje sesijoje. Iš viso buvo rengiamos 4 sesijos prie skirtingų muliažų, trunkančios po dvi valandas.

„Baltic Bootcamp23“ dalyvavo trijų Baltijos šalių mentoriai: Tiago Ribeiro de Oliveiro (ESU), Daniel Oliveira Reis (ESU), Povilas Aniulis (LT), Algirdas Zalimas (LT), Peteris Vaganovs (LV), Edgars Baumanis (LV), Karlis Miculis (LV), Rauno Okas (EST) pirmųjų metų rezidentai (vardai priede). Pirmųjų metų rezidentai iš Baltijos šalių: Mantas Eidininkas (LT), Gerardas Savulionis (LT), Ugnė Mickevičiūtė (LT), Katrina Stasinska (LV), Kitija Meilande (LV), Zane Zaluzinska (LV), Evelina Merdane (LV), Marius Saak (EST).

EAU Baltic23 – regioninis susitikimas, žinomas dėl puikaus mokslinio turinio ir bendradarbiavimo, dalijimosi patirtimis galimybių. Renginys suburia urologus iš visos Europos dalytis žiniomis apie urologinę praktiką ir tyrimus. Išsami mokslinė programa, apima ankstyvą prostatos ir urotelio vėžio diagnostiką ir gydymą.