Apdovanoti labiausiai nusipelnę Vilniaus medikai ir sveikatos apsaugos darbuotojai

Vilniaus Rotušėje 16-ą kartą įteikti „Auksinės mediko širdies“ apdovanojimai labiausiai sveikatai nusipelniusiems gydytojams, slaugytojams ir sveikatos apsaugos darbuotojams. Tarp pagerbtų ir Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės Urologijos skyriaus vedėjas, LUD valdybos narys dr. Andrius Gaižauskas.

„Didžiausia šalyje medicinos darbuotojų bendruomenė yra būtent Vilniuje – sostinėje dirba daugiau nei 3 tūkst. gydytojų ir virš 5 tūkst. slaugytojų. Džiaugiuosi, kad vis augant ir plečiantis miestui, mes jau 16-us metus darbų gausoje surandame laiko pasidžiaugti, padėkoti vieni kitiems už atsidavimą, empatiškumą bei rūpestį pacientais. Nors didžiausią prasmę dirbant sveikatos srityje kuria pačių vilniečių padėkos, šilti žodžiai ar apkabinimai, savivaldybės dėmesys ir bendruomenės subūrimas balandžio mėnesį, kai minima Pasaulinė sveikatos diena ir Medicinos darbuotojų diena, yra graži tradicija ir galimybė miesto šeimininkams motyvuoti tuos, kurie padeda gyventojams kasdien“, – apdovanojimų ceremonijos metu sakė Vilniaus miesto vicemerė Simona Bieliūnė.

„Auksinės mediko širdies“ miniatiūromis ir Vilniaus miesto savivaldybės mero padėkomis apdovanoti 10 sostinėje veikiančių sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojų.