Gegužės 26-27 d. kviečiame dalyvauti Baltijos šalių urologų konferencijoje EAU „Baltic23“

2023 m. gegužės 26–27 d. Rygoje vyks Baltijos šalių urologų konferencija EAU „Baltic23“, kurioje susitiks urologai iš visos Europos dalytis žiniomis apie urologinę praktiką bei naujausius tyrimus pristatys regiono kolegoms. Baltijos šalių susitikimas yra regioninis susitikimas, žinomas dėl aktualaus mokslinio turinio ir bendradarbiavimo tarp Europos šalių specialistų galimybių.

Mokslinėje programoje didelis dėmesys bus skiriamas funkcinei urologijai, židininei terapijai, šlapimo takų infekcijos ir akmenligės gydymui. Dalyviai taip pat sužinos daugiau apie laparoskopijos ir robotinės chirurgijos procedūrų pagrindus ir metodus, vadovaujant šių sričių ekspertams.

Baltic23 programą taip pat sudarys Europos urologijos mokyklos (ESU) kursai ir praktinis mokymas (HOT). ESU kursą „Lanksti ureterorenoskopija ir retrogradinė intrarenalinė chirurgija: instrumentai, technika, patarimai, gudrybės ir indikacijos“ ves prof. Olivier Traxer ir jame daugiausia dėmesio bus skiriama retrogradinei intrarenalinei chirurgijai (RIRS), naudojant lanksčius ureterorenoskopus ir Holmium YAG lazerius.

HOT kursai skirti laparoskopijos, ureterorenoskopijos ir endoskopijos kompetencijas didinti. Tikslas – padėti dalyviams įgyti daugiau žinių apie instrumentus ir technologijas bei padidinti pasitikėjimą atliekant minėtas procedūras. Todėl šie HOT kursai padės pagerinti pacientų priežiūrą ir ilgainiui sumažinti riziką bei komplikacijas.

Kviečiame visus LUD narius aktyviai dalyvauti EAU Baltic 2023 renginyje gegužės 26-27 dienomis Rygoje.

Baltic23 programa >>>

Registracija